Over ons – Piri Piri Amsterdam

Over ons

Wij hebben dit restaurant gestart met mijzelf (Lorens Zhou), mijn vader en moeder. Wij zijn een familie restaurant van Aziatische afkomst. Wij hebben meer dan 15 jaar een Chinees Indische restaurant gehad in Veenendaal.

Ikzelf ben een echte horeca mens. Vanaf mijn 14 jaar heb ik al in de keuken geholpen toendertijd in Veenendaal. Daarna heb ik altijd meegeholpen in het restaurant. Na mijn studie als bedrijfskundige hebben wij het restaurant in Veenendaal verkocht. Vervolgens hebben wij in Sneek 2 jaar een Wokrestaurant gehad. Wij hadden dat restaurant verkocht omdat de kosten te hoog waren voor de desbetreffende locatie. Ik ben dan 4 jaar gaan werken in de automatisering branche.

Na die 4 jaar was ik weer aan het werk gegaan als zelfstandig werkend kok. Ik kon toch horeca niet  loslaten, want het zat echt nog in mijn bloed. Ik heb in meer dan 6 restaurants gewerkt om meer ervaring op te doen. In die periode van 5 jaar heb ik in Japanse, Franse, Indonesische en Chinese restaurants gewerkt. Hierdoor heb ik ervaring kunnen opdoen met meerdere eetculturen en keukens.

Deze ervaring wil ik graag gebruiken in ons nieuw restaurant aan het Westerspark in Amsterdam. Het is een mooie gelegenheid voor onze gasten om verschillende keukens en eetstijlen te kunnen proeven. Zo wordt het uiteten een avontuurlijke reis.

Wat ik heel erg mooi vind van de horeca is dat het mensen bij elkaar brengt. Het maakt binding en zorgt voor een gelegenheid om veel van elkaar te leren. De menselijke aspect vind ik erg belangrijk. Zeker in deze tijd door de toename van gebruik van Internet is de behoefte van mensen in deze tijd groter geworden om contact te hebben face to face en op een fysieke  plaats. Hierdoor hoeven wij niet de hele dag achter het beeldscherm.  Wij kunnen simpel en fijn genieten van een glas wijn of van een culinaire etentje, zodat wij echt de tijd kunnen nemen om echt te genieten van het moment met onze geliefden, familie en vrienden. Want de tijd is schaars. Het kan zomaar een keer voorbij gaan.

Ik ben dankbaar dat ik dit restaurant mag openen met mijn ouders. En ook dankbaar voor de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt samen met onze familie.